Przepisy kulinarne

Gravlax - ryba konserwowana solą

Jest to skandynawska metoda zabezpieczania mięsa ryb przed zepsuciem. Wymaga konserwowania w soli przez 4 dni, ale jest bardzo prosta a mięso jest wspaniałe.

Ryby tak konserwowane są wspaniałą przekąską, zwłaszcza gdy się je skropi sokiem z cytryny.

Czytaj dalej »

Pstrąg na parze z pesto

Lekkie i bardzo smaczne danie z naczynia do gotowania na parze. Pesto z rukoli świetnie pasuje zarówno dopstrąga  jak i do ugotowanych na parze młodych ziemniaków.

Czytaj dalej »

Raki gotowane po szwedzku

Metoda sprawdzona, stosowana przez Szwedów czyli głównych konsumentów raków.

Czytaj dalej »
© 2009-2017 Aquamar Sp z. o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wykonanie: ActiTech.pl - agencja interaktywna
P.P.H. Aquamar Sp. z o. o. -

karp

,

pstrąg

,

ikra ryb łososiowatych

,

pstrąg tęczowy

,

jesiotr sterlet

,

rak sygnałowy

,

hodowla raków

,

transport ryb

.